Techmedia twijfelt over de Apple Watch

Esther van Rees Tech

Als PR-bureau vol met IT-liefhebbers zaten we gisteravond bijna hypnotisch via een stream naar het Apple-event te kijken. En ondanks dat de stream haperde (niemand wilde natuurlijk ook maar iets missen) zijn wij enthousiast. De introductie van Iphone 6 was geen verrassing, maar de Iphone 6 plus met een 5,5 inch beeldscherm misschien wel. Wij werden het meest enthousiast van de Apple Watch, waarbij alleen al de naam vernieuwend is. Want bijna iedereen verwachtte een iWatch.

De accessoire is het verlengstuk van de Iphone met een unieke interface, vernieuwende manier van navigeren,innovatieve wijze van inkomende berichten beantwoorden bijzondere applicaties en heel veel verschillende designs. Wij vonden het indrukwekkend. Maar wat vinden anderen?

Een greep uit de selectie:

Want.nl is positief over de Apple Watch. Eindelijk was het zover. Apple is een nieuwe productcategorie gestart en heeft vanavond eindelijk een slim horloge gepresenteerd. Het is dus nog wachten tot begin 2015 om te ontdekken of de Apple Watch écht een nieuwe standaard heeft neergezet, maar vooralsnog lijkt het er wel op. Lees hier het hele artikel.
Numrush kopt: Apple Watch is vooralsnog allesbehalve spectaculair. Redactrice Marjolein Kamphuis schrijft: De eerste beelden van de Apple Watch deden ons hartje sneller kloppen: Een nieuw product van Apple, we herinneren ons nog zo goed de iPod, iPhone en iPad. Een historisch moment! Maar gaandeweg het filmpje zakt ons enthousiasme enigszins weg. Het scherm is vierkant. En het klokwerk zelf heeft wel heel erg veel weg van de iPhone 1. Is dit het nou, anno 2014?

Het zou Apple allemaal vergeven zijn als het apparaat ons weg zo blazen met spectaculaire specificaties, maar ook die blijven uit. In plaats daarvan kijken we minutenlang naar een uitleg van de ‘digital crown’, een wieltje aan de zijkant van het horloge waarmee Apple naar eigen zeggen de ‘user interface van een smartphone’ totaal opnieuw uitvindt. Een soortgelijke functionaliteit werd vorige week echter al geïntroduceerd op de LG G Watch, die het knopje aan de zijkant ook als home button gebruikt. Lees hier de gehele blog.

Elsevier: Nogal dik en weinig vernieuwend: Apple Watch is niet revolutionair. Deze titel van Wouter van Noort geeft duidelijk zijn mening weer. “Apple lag altijd mijlenver voor op de concurrenten, maar voor de dinsdag gepresenteerde Apple Watch geldt dat niet. Natuurlijk, het is pas versie 1, maar van een smartwatch-revolutie is vooralsnog geen sprake. Oude tijden herleefden bij de presentatie van de Apple Watch dinsdag. Voortijdig uitgelekte details, check. Een gladde presentatie, check. Journalisten die zich meer gedragen als fans dan onafhankelijke pers, check. Maar het valt te bezien of de Apple Watch echt het begin is van de revolutie in slimme horloges.

Eén ding valt namelijk meteen op bij het horloge: hij ziet er best wel dik uit. En het vierkante scherm zorgt ervoor dat hij qua uiterlijk niet wezenlijk verschilt van de vele andere smartwatches die al op de markt zijn, bijvoorbeeld die van Sony en Samsung. Lees de blog hier.

Freshgadgets is helemaal onder de indruk van het nieuwe horloge: Na maanden van speculatie over de “iWatch” is het zover: Apple heeft vanavond een slim horloge wereldkundig gemaakt. De zogeheten Apple Watch, die onder meer beschikt over een oersterk sapphire beeldscherm en NFC, gooit wat mij betreft hoge ogen. Interessant zijn de mogelijkheden op het gebied van draadloos opladen, gezondheidssensoren, Apple Pay en notificaties. Het slechte nieuws is dat je voor het gebruik van de Apple Watch minimaal over een iPhone 5 moet beschikken. Lees hier de blog.

Begin volgend jaar zullen we zien of sceptici nog overtuigd kunnen worden, of dat wij voor een teleurstelling komen te staan. Wij houden het in ieder geval in de gaten! Hoe dan ook het was zeker de moeite om de live stream te volgen. Want hoe je de producten ook waardeert, producten op deze manier introduceren blijft uniek.