Kim Loohuis

Kim LoohuisDe liefde voor computers zat er al vroeg in bij Kim, hoewel die liefde in eerste instantie vooral werd aangewakkerd door een nerdy tienervriendje. Toen de kalverliefde geen stand bleek te houden en de opleiding Journalistiek was afgerond, leek de stap naar een opleiding tot programmeur een heel logische. Na een tijdje in de diepe, donkere krochten van de softwarecode van gemeentelijke heffingssystemen te hebben rondgedoold, bleken de twee voorliefdes – IT en journalistiek – prima te combineren. Een IT-journalist was geboren.

Inmiddels werkt Kim alweer een aantal jaren als zelfstandig journalist en tekstschrijver op haar eigenhandig verbouwde zolderkamer met uitzicht op het pittoreske beton van een Maarssense buitenwijk. In diezelfde wijk rent ze af en toe wat rondjes in een hardlooptenuetje. Een klein contrast met het hoge niveau waterpolo dat ze speelde voordat ze twee kinderen op de wereld zette. Het enige zwembad dat ze tegenwoordig nog ziet is het plaatselijke bad voor de zwemles van haar oudste.

Kim weet gezelligheid en zakelijk nut op ongekende wijze met elkaar te combineren. Dat resulteert regelmatig in een schoenendoos vol bonnetjes van lunchtentjes, restaurants en koffiebarretjes. Tot niet geringe frustratie van haar boekhouder.

Kim Loohuis werkt een dag in de week voor Co-Workx.