Eight Lakes group rondt overname van Luxendi af

Mehregan Golhashem Persberichten

De Eight Lakes group heeft Luxendi BVBA overgenomen. Met deze overname is een gerenommeerde speler tot de groep toegetreden die een uitstekende aanvulling biedt op het huidige LED-productgamma vanTelerex. Het is dan ook een logische stap om de activiteiten van Luxendi BVBA samen te voegen met de afdeling LED-drivers en LED-components van Telerex. De combinatie gaat vanaf 1 april verder onder de naam Luxendi B.V. Daarmee ontstaat een nieuwe distributeur van LED-onderdelen en -modules voor Europa.

Breed portfolio van LED-componenten
Luxendi BVBA heeft onder andere de LED-lichtbronnen en -accessoires van Xicato in het assortiment. Naast verlichting bieden ze reflectors, lenzen, warmtegeleiders en drivers. Ook Lumitech, Ledlink, Optoga, Nata, Diffractive Optics, Roal, Harvard en Electro Terminal behoren tot het portfolio van Luxendi. Deze merken zijn nu toegevoegd aan het succesvolle LED-portfolio van Telerex, dat ook sterke merken bevat als Mean Well, Dalcnet, Mechatronix, Laird, Inventronics, Adura LED, Prolight Opto en Kathod. Daarnaast is Telerex sterk in logistiek en distributie. De nieuwe combinatie is daarmee in staat om de laatste innovaties op het gebied van LED-verlichting snel op de markt te brengen.

Nieuwe specialist binnen de groep
Het nieuwgevormde Luxendi heeft vestigingen in Breda en Antwerpen. Yannic De Coninck, CEO Eight Lakes group: ”Deze overname resultLieert in een verdere uitbreiding van ons productgamma voor de LED-markt en past binnen de strategie van de Eight Lakes group om via gespecialiseerde bedrijven producten naar de markt te brengen. Door de samenvoeging met de afdeling LED-drivers en -components van Telerex biedt de Eight Lakes group de nieuwe onderneming de gelegenheid om met meer slagkracht in de markt te opereren. Klanten kunnen nu bij één bedrijf terecht die zowel qua productgamma als inhoudelijke kennis voor een complete oplossing kunnen instaan naar haar klanten toe.”

Rob Verbeelen gaat als general manager leiding geven aan de nieuwe organisatie. Als voormalig manager van Schréder en mede-oprichter van Luxendi kent Rob de verlichtingsmarkt als geen ander. “De nieuwe combinatie leidt tot een distributeur van een compleet assortiment van LED-componenten in Europa met een sterke aanwezigheid in de Benelux, Frankrijk en Duitsland”, zegt Verbeelen. “We kunnen in combinatie met onze expertise in licht een groot aantal componenten leveren vanuit voorraad, wat de levertijden erg verkort. Bovendien blijft de merknaam Luxendi behouden, en daarmee de goede reputatie die het bedrijf heeft opgebouwd.”