WatchGuard en Deutsche Telekom introduceren securityoplossing

Mehregan Golhashem Persberichten

BNP Complete vereenvoudigt beveiliging voor Duitse mkb-bedrijven

WatchGuard Technologies heeft in samenwerking met Deutsche Telekom een securityoplossing ontwikkeld: Business Network Protect (BNP) Complete. Deze alles-in-éénoplossing voor het midden- en kleinbedrijf combineert snel internet van Deutsche Telekom met de geavanceerde securitydiensten van WatchGuard.

BNP Complete is vooral gericht op organisaties of thuiskantoren zonder de middelen om zich adequaat te beschermen tegen cyberaanvallen. Zij krijgen hiermee op eenvoudige wijze toegang tot essentiële securityvoorzieningen. De oplossing bestaat uit een DSL-modem en wifirouter met beveiliging van topniveau, als onderdeel van de speciaal ontworpen Firebox T35-DW van WatchGuard.

BNP Complete biedt hoogwaardige securitydiensten zoals APT Blocker, Gateway Antivirus, Spam Prevention, URL Filtering, Application Control, Intrusion Prevention, SSL-inspectie en meer. Daarnaast verstuurt en verwerkt de oplossing automatisch data van meer dan 180 honeypot-sensoren van Deutsche Telekom om zo kwaadaardige IP-adressen te herkennen en blokkeren.

Veilig en betrouwbaar internet
Deze oplossing is geschikt voor alle verbindingen tot 200 Mbps en beschermt tot 20 medewerkers. De basislicentie is inclusief alle hardwarecomponenten, de EWS van Deutsche Telekom en het managed services-pakket Helpdesk Service Plus, dat het oplossen van storingen binnen 24 uur garandeert. De all-in-onelicentie bevat daarnaast de APT Blocker-module voor bescherming tegen zeer complexe en grotendeels onbekende bedreigingen, en kan naar wens worden uitgebreid met aanvullende securitydiensten.

Omdat de beschikbaarheid 24/7 wordt gegarandeerd via managed services, profiteren klanten van veilige en betrouwbare connectiviteit zonder dat ze zelf tijd en middelen hoeven te investeren in hun security. Ook voorkomt BNP Complete hoge kosten vooraf via eenvoudige en gemakkelijke maandelijkse facturatie.

Belang van segmentatie
“Er zijn grote verschillen tussen een moderne firewallappliance en een doorsnee router met NAT-functionaliteit”, zegt Michael Haas, area salesdirector Centraal-Europa bij WatchGuard. “Bedrijfskritische netwerkonderdelen zoals productiesystemen, beheerservers, VoIP-componenten en printers moeten gescheiden, apart beveiligd en automatisch gemonitord worden. Dit is alleen mogelijk via firewalls zoals BNP Complete met onze Firebox T35-DW.”

“Segmentatie is hiermee zeer gemakkelijk te implementeren”, vervolgt Haas. “Op deze manier kunnen organisaties eenvoudig potentiële zwakke plekken identificeren, tegenmaatregelen nemen en voorkomen dat een aanval zich over het gehele netwerk verspreidt.”

“Met deze nieuwe oplossing komen we tegemoet aan de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven zoals belastingadviseurs, advocatenfirma’s, verzekeringsmakelaars, thuiskantoren, medische praktijken en winkels”, zegt Christian Cronjäger, manager securityproducten en -portfolio bij Deutsche Telekom. “Een snelle internetverbinding opent de poort naar digitalisering, maar met de firewall van WatchGuard ligt er ook een slotgracht die gevoelige gegevens beschermt.”

De Firebox T35-DW is vooralsnog exclusief beschikbaar als onderdeel van BNP Complete.

Meer informatie: