Facebook toont informatie over je concurrenten

Facebook toont informatie over je concurrenten

Raymond Luijbregts Social media

Facebook laat voortaan zien welke posts van je concurrenten goed scoren. Die functie is stilletjes door het socialmedianetwerk uitgerold, maar biedt contentmarketeers en socialmedia-marketeers waardevolle inzichten.

Facebook is nooit zuinig geweest met statistische informatie over het wel en wee van je pagina’s. Via ‘Statistieken’ (Engels: insights) krijg je een weelderige hoeveelheid informatie over het bereik van je posts, de mate van interactie en informatie over je bezoekers. Maar het gaf nooit enige informatie over de succesformule van je concurrenten.

Handig overzicht

Tot nu dus. De site laat je pagina’s ingeven die je in de gaten wilt houden. Vervolgens zie je in een oogopslag de weekstatistieken van het aantal likes en het groeipercentage daarvan. Ook zie je het aantal geposte berichten in die periode en hoeveel interacties die postings opleverden. Het overzicht van je concurrenten staat bovendien automatisch gerangschikt in een top-6, waarin ook jij een plek krijgt. Zo zie je direct hoe je op Facebook presteert ten opzichte van je concurrenten.

Facebook: overzicht concurrenten
Facebook toont veel informatie over de door jou gekozen concurrenten. Klik je op een concurrent, dan zie je voortaan direct welke postings het goed gedaan hebben.

Best presterende postings

Klik je op een van de concurrenten, dan zie je direct een overzicht van hun best scorende postings. En dat is waardevolle informatie. Want zo krijg je niet alleen een goed beeld van hun Facebook-activiteiten, maar ook wat bij hen heeft gewerkt en wat niet. En die informatie kun je goed gebruiken voor het aanscherpen van je eigen socialmediastrategie.

De functie is nog niet voor iedere pagina geactiveerd. Het zou dus kunnen dat je de functie nog niet ziet. Geduld is in dat geval een goede zaak.