Dassault Systèmes benoemt Gian Paolo Bassi tot CEO SolidWorks

Nelleke Braam Dassault Systèmes, Persberichten

Maarssen, 19 januari 2015 — 3D-specialist Dassault Systèmes heeft Gian Paolo Bassi (55) benoemd tot CEO van SolidWorks. Bassi volgt Bertrand Sicot op, die Vice-President Sales is geworden van het indirecte verkoopkanaal ‘Value Solutions’ bij Dassault Systémes.

Gian Paolo Bassi

Gian Paolo Bassi startte in 2011 bij Dassault Systémes als Vice President Research & Development van de 3D-ontwerpsoftware SolidWorks. In die functie was hij verantwoordelijk voor de cloudtransitie van het merk en de ontwikkeling van zowel SolidWorks Mechanical Conceptual als SolidWorks Industrial Conceptual. Bassi heeft meer dan 25 jaar ervaring met het ontwikkelen van 3D-, CAD- en PLM-software, waaronder als oprichter en CTO van Riwebb en CTO van ImpactXoft.

20 jaar internationale verkoopervaring

Bertrand Sicot, de voormalige CEO van SolidWorks, gaat wereldwijd leiding geven aan het indirecte verkoopkanaal van Dassault Systèmes. Dat bestaat uit meer dan 500 partners in 36 landen. Hij begon met ruim 20 jaar internationale verkoopervaring in 1997 bij SolidWorks, als Regional Sales Manager voor West-Europa en Scandinavië.

“Achter elk groot merk staan grote talenten”, zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “Gian Paolo Bassi en Bertrand Sicot zijn de architecten geweest van grote veranderingen bij SolidWorks. Het portfolio is aanzienlijk uitgebreid met intuïtieve, geïntegreerde software. Voor 3D-ontwerpen, maar ook bijvoorbeeld simulaties, elektrisch ontwerpen, productdatamanagement en technische communicatie. Wij kijken uit naar hun verdere successen voor SolidWorks en het Value Solutions verkoopkanaal.”